Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online

Το κουτούκι του καλοφαγά

  1. Escarlata
    Escarlata
    Θα ξεκινήσω με το αγαπημένο μου...

    Ντολμαδάκια Γιαλαντζί(Σαρμαδάκια τα ξέρω εγώ...)

    Υλικά
    60 Αμπελόφυλλα
    3 φλυτζ. ρύζι Καρολίνα
    1 φρέσκο Κρεμμυδάκι
    1 ½ φλυτζ. Ελαιόλαδο
    Μαϊντανό, Δυόσμο, ¶νιθο
    ½ κουτ. γλυκού Πιπέρι
    3 κουτ. γλυκού Αλάτι
    ½ κουτ. γλυκού τριμμένο Μπαχάρι
    4 Λεμόνια

    Εκτέλεση
    Στύβουμε τα λεμόνια, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, τον άνιθο και τον δυόσμο.

    Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το ρύζι και ρίχνουμε μέσα: το στυμμένο χυμό από τα τρία λεμόνια, το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον άνιθο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το μπαχάρι. Ρίχνουμε μέσα και 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού τα μυρωδικά. Η γέμιση είναι έτοιμη!

    Στον πάτο μια μεσαίας κατσαρόλας βάζουμε κατευθείαν μια στρώση από αμπελόφυλλα για να μην κολλήσουν στον πάτο τα σαρμαδάκια όταν θα μαγειρεύονται.

    Η ώρα του τυλίγματος.Σε ένα μεγάλο πιάτο απλώνουμε ένα αμπελόφυλλο με την γυαλιστερή μεριά του από κάτω και την ματ από πάνω, έτσι ώστε όταν τυλιχτεί να έχουμε από έξω την ΅καλήΆ του πλευρά. Βάζουμε κοντά στο κοτσάνι του φύλλου ένα κουταλάκι από την γέμιση. Την καπακώνουμε πρώτα με την μεριά του κοτσανιού, κλείνουμε μετά τα πλαϊνά μέρη του φύλλου και το γυρνάμε τυλίγοντας προς την μύτη του φύλλου μέχρι να κλείσει.

    Κάθε σαρμαδάκι που τυλίγουμε το τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα το ένα πολύ κοντά στο άλλο και συνεχίζουμε σε στρώσεις μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

    Όταν τελειώσουμε με το τύλιγμα βάζουμε πάλι φύλλα πάνω στους σαρμάδες για να τους σκεπάσουμε. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο, τον χυμό από ένα λεμόνι και πέντε κούπες ζεστό νερό. Από πάνω προαιρετικά βάζουμε ένα πιάτο, ώστε να μην ανοίξουν όσο βράζουν. Τα βράζουμε για μισή ώρα.

    Σερβίρονται σκέτα ή με γιαουρτάκι.
  2. eviteo
    eviteo
    Καλοριζικο το groupακι μας!!!Αντε και...καλες μασες!!!!

  3. Escarlata
    Escarlata
    Καλή όρεξη σε όλους!!!Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!!!!

    (Υ.Γ:Το κοτόπουλο δε το έκανα τελικά...)
  4. eviteo
    eviteo
    Γιατι?????:confusedb: :unsure::sad:

  5. Escarlata
    Escarlata
    Βαρέθηκα είναι η αλήθεια,άργησα να ξυπνήσω κιόλας...Αν δεν βάλω δεντρολίβανο,πειράζει;
  6. eviteo
    eviteo
    Οχι,δεν πειραζει...αν εχεις μπορεις να βαλεις ριγανιτσα!!!Αλλα οχι πολυ,μπορει να πικρισει!
  7. eviteo
    eviteo
    Πως μπορουμε να δημιουργησουμε καποιο μηνυματακι,που να το συμπεριλαμβανουμε στα post μας,σαν διαφημηση για το groupακι μας???Ετσι ωστε να πληθυνουμε και να γινει κανονικο forum???
  8. margarita
    margarita
    Μπορούμε να βάλουμε το εξής:
    Join our group: "Το κουτούκι του καλοφαγά" Να γλύφετε και τα δάχτυλά σας!!!!!
  9. Escarlata
    Escarlata
    Λοιπόν εγώ έκανα edit σε ένα μήνυμά μου και πρόσθεσα τη διεύθυνση του group http://blogthea.com/NextStep/groups/...eaeioeaau.html
  10. Escarlata
    Escarlata
    Καλή ιδέα ninet30
  11. margarita
    margarita
    Εγώ πρόσθεσα το μήνυμα σε όλους τους φίλους μου που λατρεύουν το φαγητό!!!!Το έβαλα και στο Profile μου!
  12. margarita
    margarita
    sokyl καλωσήρθες!!!! Παρακαλώ μία συνταγή με αρνάκι για τον λύκο μας!!!!
  13. Escarlata
    Escarlata
    Welcome sokyl...Τι να σερβίρουμε;
  14. Ria
    Ria
    Hello guys!!!
    όπου φαγητό....κι εγώ μέσα!!:D
    πολύ καλή η ιδέα σας!!;)
    και... καλή αρχή!!!!!
  15. margarita
    margarita
    Καλωσήρθες ria! Κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε φαγητό ή γλυκό?
  16. Escarlata
    Escarlata
    Αυξανόμαστε,καλό αυτό!!!Καλώς ήρθες ria!!!
  17. eviteo
    eviteo
    Αρνακι στη γαστρα

    Υλικα
    1 μπουτακι απο αρνακι
    λιγη μουσταρδα σε σκονη
    1 ξυλακι κανελας
    χυλοπιτες
    ντοματα φρεσκια 2 ποτηρια τριμ.η ψιλοκομ.ντοματακι κονσερβα
    αλατι - πιπερι - λαδι.

    Εκτελεση

    Πλενουμε το μπουτακι και το βαζουμε στη γαστρα, το αλατοπιπερωνουμε, το αλοιφουμε με λιγη μουσταρδα (εγω το πασπαλιζω με σκονη μουσταρδας για να μην πηκριζει)

    Μπιγουμε το ξυλακι κανελας στο κρεας, ριχνουμε τη μιση δοση ντοματας, το λαδι και βαζουμε τη γαστρα στο φουρνο στους 200 βαθμους για 1 ωρα.Μετα το βγαζουμε, το γυρναμε απο την αλλη και ριχνουμε την υπολοιπη ντοματα και λιγο νερο και το ξαναψηνουμε για αλλα 20 λεπτα.Επειτα ριχνουμε τις χυλοπιτες.

    Μολις γινουν και οι χυλοπιτες το φαγητο ειναι ετοιμο.

    Εξαιρετικα αφιερωμενο στο...λυκακι της παρεας μας!!!
    :yum::yes::yum:
  18. Escarlata
    Escarlata
    Όπως κατάλαβες,είμαι λιγάκι περίεργη με το φαγητό...(Δε μπορώ πολλές γεύσεις μαζί...)Μπορώ να αποφύγω την κανέλα;
  19. eviteo
    eviteo
    Η κανελα χρησιμευει για να μην μυριζει το κρεας απο το αρνακι!!!
    Δεν προκειται να φαινεται γευστικα στο φαγητο...
    Παντως,αν εισαι σιγουρη οτι το αρνακι ειναι ''γαλακτος'',μπορεις να δοκιμασεις να το μαγειρεψεις χωρις την κανελα.
  20. Escarlata
    Escarlata
    Μμμ...κατάλαβα τη χρήση της κανέλας...Ok,thanks for the tip
  21. margarita
    margarita
    Εγώ δεν έχω γάστρα! Γίνεται σε ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο?
  22. eviteo
    eviteo
  23. eviteo
    eviteo
    Γινεται,απλα θα πρεπει να το ελεγχεις πιο τακτικα για να μην σου καει η' ξεραθει!
    Στη γαστρα το κρεας γινεται ''λουκουμι''!!!
    Αξιζει ν' αγορασεις μια...δεν κοστιζει πολυ και να εισαι σιγουρη οτι θα σου φανει πολυ χρησιμη!!!
  24. margarita
    margarita
    Καλωσήρθες jornikath. Περιμένω συνταγές γιατί έχω μια λιγούρα!!!!!
  25. margarita
    margarita
    Γεια σου neptunus! Νομίζω ότι delivery γίνεται στην Ιταλία! Αν δεν μπορείς να περιμένεις φτιάξε το αρνάκι που μας είπε η eνiteo
  26. Escarlata
    Escarlata
    Πειναώώώώώώ!!!!
  27. jornikath
    jornikath
    γεια σας και από 'μένα.εμένα μου μάθανε όπου ακούς φαγητό πάνε ,όπου ακούς ξύλο φύγε.
    παιδιά τρελλαίνομαι για το φαγητό.τρώω σαν μοσχάρι.
    μου αρέσουν πάρα παρα πολύ τα σουτζουκάκια σμυρνεικα,τα πασης φυσεως μακαρονια (εκτος απο σαλτσα θαλασσινων),ο μουσακας και το πιλάφι.
    αχ!!!!!να είχα τώρα μια μακαρονάδα σαν πυργο ψηλη,πω,πω!!!!!!!!!
    Λοιπόν καλή αρχή και καλή όρεξη!!!!θα επανελθω με κάποια συνταγή.
  28. eviteo
    eviteo


    Πειναει κανεις????????
  29. margarita
    margarita
  30. neptunus
    neptunus
    Καλησπέρα και από μένα… λοιπόν το μόνο που ξέρω να φτιάχνω είναι μακαρόνια καρμπονάρα… οπότε βασίζομαι στις κυρίες της παρέας όπως και στους σεφ μας να μάθω τίποτα παραπάνω μπας και φάω τίποτα άλλο ο δύστυχος…
    Επίσης εαν βρω τίποτα τοπικές Σισιλιάνικες συνταγές θα φροντίσω να σας τις μεταφέρω…
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 30 από 66
Bookmarks