Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει αποσταλεί σε πάρα πολλούς χρήστες του διαδικτύου και υποτίθεται ότι περιέχει εικόνες από τη σεξουαλική ζωή του υποψηφίου για την αμερικανική προεδρία, Μπαράκ Ομπάμα, μεταφέρει μία σειρά από επικίνδυνους ιούς για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας του Ίντερνετ Websense.

Η εταιρεία προειδοποίησε τους χρήστες του διαδικτύου ότι το επικίνδυνο e-mail, με τον τίτλο "η σεξουαλική περιπέτεια του Μπαράκ Ομπάμα", αποστέλλεται από τη διεύθυνση "obamasex@obama.com" . Στο κείμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος αναγράφεται : "Ο Αμερικανός γερουσιαστής του Ιλινόι, Μπαράκ Ομπάμα, το 2007 ταξίδεψε στην Ουκρανία και είχε σεξουαλικές επαφές με πολλά κορίτσια από την Ουκρανία. Μπορείτε να δείτε αυτό το ιδιωτικό βίντεο-πορνό. Κατεβάστε το και δείτε το τώρα".

Στο μήνυμα επισυνάπτονται αρκετά πορνογραφικά βιντεο-κλιπ, αλλά κανένα με τον Μπαράκ Ομπάμα. Όμως με τη λήψη του μηνύματος, εγκαθίσταται στον υπολογιστή λογισμικό που "κλέβει" προσωπικά στοιχεία του χρήστη του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία αποστέλλονται σε μία ιστοσελίδα στη Φινλανδία.