Μία γκουρού του Web στην Αθήνα
27 Οκτωβρίου 2008, 16:38

Γιάννης Καρακατσάνης

Για μία και μοναδική ομιλία στο τρίτο Girl Greek Dinner θα βρεθεί στην Αθήνα, την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, η Ορλί Γιακουέλ, η γυναίκα – γκουρού του Web 2.0, υψηλόβαθμο στέλεχος της AOL για αρκετά χρόνια, συνιδρύτρια του go2web20.net, του μεγαλύτερου web applications directory στον κόσμο και blogger.

Η Ορλί, expert στον τομέα των Social Media, θα μοιραστεί μαζί μας τις γνώσεις της για τις νέες τεχνολογίες, αφού έχει μεγάλη εμπειρία από τη συνεργασία της με την AOL, όπου η εξεύρεση startups και καινοτόμων τεχνολογιών στο πεδίο του Web 2.0 στην Αμερική ήταν μία από τις σημαντικότερες αρμοδιότητές της.

Σήμερα, παραδέχεται ότι μόνο στο internet αισθάνεται σαν στο σπίτι της, ενώ εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων, βοηθώντας τις εταιρείες να εκσυγχρονίσουν τα προϊόντα τους, ώστε να ξεχωρίσουν από το πλήθος.

Τι είναι τα Girl Geek Dinners;

Τα Girl Geek Dinners ξεκίνησαν το 2005, στο Λονδίνο, όταν μία geek, η Σάρα Μπλόου (sarahblow.com), ενοχλήθηκε, όταν ανακάλυψε ότι ήταν η μοναδική γυναίκα σε μία εκδήλωση τεχνολογίας. Έτσι, αποφάσισε να κάνει κάτι για να αλλάξει τα δεδομένα. Ήρθε σε επαφή με γνωστούς bloggers, που τη βοήθησαν να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει άλλες γυναίκες σε θέματα τεχνολογίας και internet στα πλαίσια ενός "ανεπίσημου" γεύματος. Το πρώτο GGD έγινε στο Λονδίνο, μετά σε άλλες περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας, μετά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σιγά-σιγά σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, η ιδέα των GGD αγκαλιάστηκε με μεγάλο ενθουσιασμό και μεράκι από μία άλλη geek girl, τη Δέσποινα Μπακιρτζή (commz.gr), η οποία έχοντας πολύχρονη παρουσία στο χώρο της επικοινωνίας και του marketing σε υπηρεσίες και προϊόντα τεχνολογίας και έχοντας βιώσει πολλές φορές τη γυναικεία απουσία από πολλές εντυπωσιακές τεχνολογικές εξελίξεις, αποφάσισε να την υλοποιήσει, ώστε να βοηθήσει με τον τρόπο αυτό στη διάδοση των νέων τεχνολογιών στις Ελληνίδες.

Τα GGD πραγματοποιούνται πάντα σε κάποιο άνετο και χαλαρό περιβάλλον, όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούν να μάθουν, να επικοινωνήσουν, να διαφωνήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες. Υπάρχουν δύο ή τρεις ομιλητές και στη συνέχεια ακολουθεί μπουφές, με συνοδεία ποτών και αναψυκτικών. Οι παρευρισκόμενοι είναι ως επί το πλείστον γυναίκες, καθώς η είσοδος επιτρέπεται στους άνδρες, μόνο εάν συνοδεύονται από γυναίκα. Η συμμετοχή φυσικά είναι δωρεάν για όλους!

Περισσότερες πληροφορίες: Girl Geek Dinners | Definitely Does Compute!
Πότε: Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, στις 19:00
Πού: NIXON, Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός, τηλ. 210 3462077


zougla.gr