Νέο bug σε όλες τις εκδόσεις του ΙΕ, επιβεβαιώνει η Microsoft

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό bug στον Internet Explorer 7, το οποίο εκμεταλλεύονται τώρα οι χάκερς, υπάρχει τελικά και σε παλαιότερες εκδόσεις του δημοφιλούς browser, που χρησιμοποιούνται ακόμα από αρκετούς χρήστες.

Σε αναθεωρημένη συμβουλή ασφαλείας προς όλους τους χρήστες του IE, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι το bug για το οποίο είχε «κατηγορηθεί» η έκδοση 7 του Internet Explorer, υπάρχει και σε παλαιότερες εκδόσεις όπως η 6, η 5 αλλά και η νεότερη IE8 Beta 2, σε εκδόσεις δηλαδή που η Microsoft υποστηρίζει και επίσημα. (IE5.01, IE6 και IE7)

Το bug μπορεί να δώσει στον χάκερ που καταφέρνει να το εκμεταλλευτεί, τα ίδια δικαιώματα με αυτά του τοπικού χρήστη. Αν λοιπόν ο χρήστης έχει δικαιώματα administrator, τα ίδια δικαιώματα θα αποκτήσει και ο εισβολέας, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τον κάτοχο του υπολογιστή.

Η συμβουλή της Microsoft απέναντι στο συγκεκριμένο bug είναι η εκτέλεση του Internet Explorer σε protected mode καθώς και η χρήση firewall προγράμματος, η ενημέρωση όλων των προγραμμάτων με τα πιο πρόσφατα updates και τέλος η εγκατάσταση anti-virus και anti-spyware λογισμικού.

Ξέχασε να αναφέρει ότι ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει και κάποιον άλλο browser όπως τον Firefox, Opera, Chrome μέχρι να διαθέσει το διορθωτικό patch…


ΜΕΓΑΛΟΣ βραχνάς για τη Microsoft φαίνεται πως είναι ένα κενό ασφάλειας στον browser της. Ο Internet Explorer (συγκεκριμένα οι έκδοσεις 5,6, 7 αλλά και η δοκιμαστική (beta) 8 που είναι eγκατεστημένες σε ΧΡ και Vista) έχουν ...κερκόπορτα, από την οποία είναι δυνατόν να εισβάλλουν χάκερ και να τρέξουν κακόβουλο λογισμικό γεμίζοντας ιούς τα pc σας. Η Microsoft ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι επιθέσεις είναι λίγες και προσδιόρισε ότι η ατέλεια αφορά το αρχείο oledb32.dll. Μάλιστα παρότρυνε τους χρήστες να απενεργοποιήσουν το συγκεκριμένο αρχείο μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση, χωρίς ωστόσο να αναφέρει πότε θα είναι έτοιμη η αναβάθμιση του προγράμματος που θα τρέχει χωρίς προβλήματα. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τον ΙΕ σας ή αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το επίσημο site της εταιρείας
Κώδικας:
http://www.microsoft.com/el/gr/
πηγή:
Κώδικας:
http://www.pcw.gr/Article/Security/microsoft_internet_explorer_bug_exploit_microsoft/240-3830.html
Κώδικας:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=91580788,99483380,12576436