Ένας Ρώσος hacker αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος είναι δημιουργός του γνωστού Zlob trojan, συμπεριέλαβε ένα ασυνήθιστα ευγενές μήνυμα προς τη Microsoft στην τελευταία αναθεώρηση του malware. Το ύφος του μηνύματος είναι κάθε άλλο παρά επιθετικό και μεταξύ άλλων εύχεται στη Microsoft καλή χρονιά.

Το μήνυμα έχει ως εξής: "ήθελα απλά να πω ένα γεια από τη Ρωσία. Είστε πολύ καλοί στη δουλειά σας. Με εξέπληξε το γεγονός ότι η Microsoft ανταποκρίνεται στις απειλές τόσο γρήγορα. Καλή χρονιά, παιδιά, και καλή τύχη". Το μήνυμα καταλήξει με ένα υπονοούμενο ότι ο συντάκτης του προτίθεται να κυκλοφορήσει σύντομα ένα νέο malware, το οποίο θα αντικαταστήσει το Zlob. "Επί τη ευκαιρία, θα κλείσουμε σε λίγο καιρό. Όχι λόγω της αποτελεσματικότητάς σας :-) Συνεπώς, δε θα δείτε μερικές από τις καλύτερες ιδέες μου σε αυτή την οικογένεια του software".

Σχολιάζοντας το μήνυμα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft εξέφρασε την ανακούφισή του για τον επικείμενο τερματισμό λειτουργίας του malware. Δήλωσε επίσης ότι είναι πολύ δύσκολο για την εταιρεία να παρακολουθεί αυτά τα μηνύματα, δεδομένου του τεράστιου αριθμού τους. Μάλιστα, το εν λόγω μήνυμα δεν εντοπίστηκε από τη Microsoft, αλλά από μια γαλλική εταιρεία που ειδικεύεται σε ζητήματα ασφαλείας.