Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 10

Θέμα: Εντολές IRC

 1. #1
  Blogthean Το avatar του χρήστη kapnisths
  Εγγραφή
  19-03-2008
  Περιοχή
  Αθήνα
  Μηνύματα
  47

  Post Εντολές IRC

  Για όποιον ασχολείται με το IRC ή για όποιον θα θελήσει να ασχοληθεί και θέλει να μάθει για τις εντολές που υπάρχουν... σε 2 μέρη γιατί είναι αρκετά για να γραφτούνε όλα μαζί...

  Βασικές εντολές του IRC

  /Join #Channel: Μπαίνεις στο συγκεκριμένο κανάλι.

  /Join #Channel <Key>: Μπαίνεις στο συγκεκριμένο κανάλι που είναι "κλειδωμένο" χρησιμοποιώντας μια λέξη - κλειδί που σου έδωσαν για να μπείς. Παράδειγμα : /j #test3 12345 Μπαίνεις στο κανάλι #test3 χρησιμοποιώντας το κλειδί 12345

  /Part #Channel: Βγαίνεις από το συγκεκριμένο κανάλι.

  /Part #Channel <reason>: Βγαίνεις από το συγκεκριμένο κανάλι με μία αιτία.

  /Part All: Βγαίνεις από όλα τα κανάλια.

  /List: Σου εμφανίζεται η λίστα με όλα τα κανάλια του GRIRCnet που έχουν έστω και έναν χρήστη μέσα τους εκείνη τη στιγμή.

  /List *<word>*: Π.χ. /List *Music* Σου εμφανίζεται η λίστα με όσα κανάλια του GRIRCnet έχουν την λέξη Music μέσα σε συτά και έχουν έστω και έναν χρήστη μέσα τους εκείνη τη στιγμή.

  /List -min <number> -max <number>: Π.χ. /List -min 5 -max 10 Σου εμφανίζεται η λίστα με όσα κανάλια έχουν ελάχιστους χρήστες 5 και μέγιστους χρήστες 10 μέσα σε αυτά.

  /Me <message>: Λέει στο συγκεκριμένο κανάλι ή παράθυρο (Το μύνημα με Ρόζ χρώμα που βλέπετε αρκετά συχνά) σχετικά με το τι κάνετε. Παράδειγμα : /me searching the Web .

  /Ame <message>: Κάνει ακριβώς το ίδιο με την εντολή /Me <message> αλλά σε όλα τα κανάλια στα οποία βρίσκεστε εκείνη τη στιγμή .

  /Msg <nick> <message>: Στέλνει ένα μήνυμα στον συγκεκριμένο χρήστη χωρίς να ανοίξει παράθυρο. Δε χρειάζετε να είστε στο ίδιο κανάλι για να λειτουργήσει η εντολή, απλώς είναι απαραίτητο ο χρήστης να βρίσκεται στο Irc .

  /Query <nick> <message>: Στέλνει ένα μήνυμα στον συγκεκριμένο χρήστη ανοίγοντας ένα παράθυρο με αυτόν.

  /Notice <nick> <message>: Στέλνει ένα μύνημα με διαφορετικό συνήθως χρώμα , στο nick πού θέλετε χωρίς να του ανοίξει παράθυρο, και το οποίο θα δεί σε οποιοδήποτε παράθυρο και αν κοιτάζει εκείνη τη στιγμή, ακόμα και σε διαφορετικό κανάλι ή σε Private . Δε χρειάζετε να είστε στο ίδιο κανάλι για να λειτουργήσει η εντολή, απλώς είναι απαραίτητο ο χρήστης να βρίσκεται στο Irc .

  /Whois <nick>: Δείχνει πληροφορίες σχετικά με τον συγκεκριμένο χρήστη εαν φυσικά αυτός είναι στο IRC εκείνη τη στιγμή.

  /Whowas <nick>: Χρησιμοποιείτε για εύρεση πληροφοριών σχετικά με nicks που η εντολή /whois <nick> δείχνει να μην είναι συνδεδεμένα στο Irc. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή ο χρήστης άλλαξε Nick ή απλώς "έφυγε" κάνοντας /quit .

  /Nick <nick>: Αλλάζει το ψευδώνυμό σσς σε ένα καινούργιο.

  /Quit <reason>: Αυτή η εντολή σας κάνει αποσύνδεση από το IRC προβάλλοντας ως αιτία της αποχώρησης σας το μήνυμα που θέσατε.

  /Away <message>: Αφήνει ένα μήνυμα που εξηγεί πως για κάποιο λόγο δεν προσέχετε στο IRC. Αν κάποιος σας στείλει ένα μήνυμα ή σας κάνει /Whois nick, βλέπει το μήνυμα που θέσατε ως αιτία του away και που εξηγεί τον λόγο για τον οποίο δεν προσέχετε στο IRC. Παράδειγμα : /Away I am reading my E-mails right now

  /Away : Θέτειτο /Away <reason> εκτόςλειτουργείας.

  /Topic #Channel <New Topic>: Αλλάζει το topic με ένα καινούργιο στο συγκεκριμένο κανάλι.

  /Invite <nick> Channel: Προσκαλεί τον χρήστη στο κανάλι. Παρακαλούμε αυτή την εντολή να μη τη χρησιμοποιείτε για μαζικά invites. ΠΡΟΣΟΧΗ . Είναι ενάντια στο Policy του GRIRCnet και οι παραβάτες θα τιμωρούνται από τους Irc Operators του Δικτύου! Εάν θέλετε να "μαζέψετε" κόσμο στο κανάλι σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε πρώτα (και σιγά - σιγά) γνωρημίες και φίλους, και να επισκευθείτε το web site www.irc.gr για να μάθετε τους τρόπους με τους οποίους είναι δυνατό να κάνετε το κανάλι σας γνωστό.

  /Kick #Channel <nick>: Βγάζει προσωρινά τον χρήστη απ'το κανάλι.

  /Mode #Channel +b <nick>: Βγάζει τον χρήστη από το κανάλι μόνιμα.

  /Mode #Channel +i: Κάνει το κανάλι μόνο αν προσκαλείς τους χρήστες (Invite-Only).

  /Mode #Channel +l <number>: Θέτει συγκεκριμένο όριο για το πόσοι χρήστες μπορούν να βρίσκοντε μέσα στο κανάλι.Το όριο αυτό είναι ο αριθμός που θέσατε.

  /Mode #Channel +m: Κάνει το κανάλι Moderated δηλαδή μόνο όσοι χρήστες έχουν voice (+) ή op (@) μπορούν να μιλήσουν μέσα στο κανάλι.

  /Mode #Channel +n: Δεν επιτρέπει να εξωτερικά μηνύματα μέσα στο κανάλι. (Εάν δεν είστε παρόντες μέσα στο Κανάλι, δέ μπορείτε να στείλετε μυνήματα "απ' έξω"). Όταν το κανάλι είναι -n (Δηλαδή το mode αυτό δέν είναι κλειδωμένο), μπορείτε χωρίς να είστε μέσα στο κανάλι να μιλάτε σα να είσασταν μέσα σε αυτό !)

  /Mode #Channel +o <nick>: Κάνει τον χρήστη διαχειρηστή καναλιού (channel operator).

  /Mode #Channel +p: Κάνει το κανάλι ιδιωτικό, έτσι ώστε να μην εμφανίζεται στη λίστα των καναλιών με την εντολή /list.

  /Mode #Channel +s: Κάνει το κανάλι μυστικό, έτσι ώστε να μη "φαίνεται" στο /whois nick, ούτε και στο /list και κανένας απλός χρήστης να μη ξέρει ότι υπάρχει εκτώς από αυτούς που είναι μέσα σε αυτό, και αυτούς που γνωρίζουν το όνομα και την ύπαρξή του.

  /Mode #Channel +t: Αυτή η εντολή κάνει μόνο οι διαχειρηστές καναλιού να μπορούν να αλλάξουν το topic του καναλιού.

  /Mode #Channel +k <key word>: Για να μπεί κάποιος στο κανάλι πρέπει μα γνωρίζει τη λέξη κλειδί.

  /Mode #Channel +v <nick>: Δίνει voice (+) σε έναν χρήστη (συνήθως όταν το κανάλι είναι Moderated).

  /Mode #Channel +ooo <nick> <nick> <nick>: Έτσι κάνεις μαζικά τους χρήστες διαχειρηστές καναλιού.(το ίδιο ισχύει και για μαζικό voice,ban,devoice,unban,deop)

  /Mode #Channel +R: Στο κανάλι μπορούν να μπουν μόνο όσοι έχουν κάνει register το nick τους

  /Mode #Channel +M: Στο κανάλι μπαίνουν ακόμα και όσοι δεν έχουν κάνει Register το nick τους, αλλά δε μπορούν να μιλήσουν. Μιλάνε μόνο όσοι έχουν κάνει register το nick τους. Οι παραπάνω εντολές /Mode #Channel + ... για να βγουν εκτός λειτουργείας ή για να πάρετε το op (@) από κάποιον χρήστη, δεν έχουν παρά να γραφούν με ακριβώς τον ίδιο τρόπο που τις γράψατε για να τις ενεργοποιήσετε, με τη μόνη διαφορά ότι αντί για + μπροστά από το είδος του Mode που θέσατε πρέπει να μπει ένα - Παράδειγμα /mode #Channel -b <nick> Βγάζει το Ban .  Eντολές της υπηρεσίας Nick (NickServ Commands)

  /NickServ Register <password>: Κατοχυρώνειέναψευδώνυμο.

  /NickServ Identify <password>: Σας αναγνωρίζει με τη χρήση κωδικού.

  /NickServ Access List: Εμφανίζει την τρέχουσα λίστα πρόσβασης.

  /NickServ Access Add <mask>: Αλλάζει τη λίστα πρόσβασης του ψευδωνύμου σας.

  /NickServ Access Del <mask>: Αναιρεί την προηγούμενη εντολή.

  /NickServ Set Password <password>: Αλλάζει τον κωδικό του ψευδωνύμου σας.

  /NickServ Set Language <number>: Αλλάζει τη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες όταν τις χρησιμοποιείτε.

  /NickServ Set Url <Url>: Συσχετίζει ένα URL με το ψευδώνυμό σας.

  /NickServ Set Email <email>: Συσχετίζει μία διεύθυνση e-mail με το ψευδώνυμό σας.

  /NickServ Set Kill On: Ενεργοποιεί την αυτόματη προστασία με αποσύνδεση για το ψευδώνυμό σας.

  /NickServ Set Kill Quick: Αν κάποιος άλλος χρήστης προσπαθήσει να πάρει το ψευδώνυμό σας, θα δωθεί ένα λεπτό για να αλλάξει το ψευδώνυμό του, μετά από το οποίο θα αποσυνδεθεί από το IRC από τον NickServ.

  /NickServ Set Kill Off: Απενεργοποιεί την αυτόματη προστασία με αποσύνδεση για το ψευδώνυμό σας.

  /NickServ Set Private On: Εμποδίζει το ψευδώνυμό σας να εμφανίζεται με την εντολή /NickServ List.

  /NickServ Set Private Off: Απενεργοποιεί την επιλογή ιδιώτευσης του NickServ για το ψευδώνυμό σας.

  /NickServ Set Hide Email On: Μπορείτε να αποκρύψετε τη διεύθυνση e-mail σας.

  /NickServ Set Hide Email Off: Αναιρεί την προηγούμενη εντολή.

  /NickServ Set Hide Usermask On: Μπορείτε να αποκρύψετε την τελευταία διεύθυνση με την οποία συνδεθήκατε.

  /NickServ Set Hide Usermask Off: Αναιρεί την προηγούμενη εντολή.

  /NickServ Set Hide Quit On: Μπορείτε να αποκρύψετε το τελευταίο μήνυμα αποσύνδεσης.

  /NickServ Set Hide Quit Off: Αναιρεί την προηγούμενη εντολή.

  /NickServ Drop: Διαγράφει ένα ψευδώνυμο.

  /NickServ Recover <nick> <password>: Αποσύνδεση ενός άλλου χρήστη που έχει πάρει το ψευδώνυμό σας.

  /NickServ Release <nick> <password>: Ανάκτηση της κατακράτησης του ψευδωνύμου,μετά από Recover

  /NickServ Ghost <nick> <passowrd>: Διακόπτει μια "εικονική" σύνδεση με το ψευδώνυμό σας.("Εικονική" σύνδεση είναι αυτή που στην πραγματικότητα δεν υφίσταται, αλλά ο IRC server για κάποιο λόγο πιστεύει ότι είναι ακόμα ενεργή.Τυπικά, αυτό συμβαίνει αν ο υπολογιστής ή το modem σας "κρεμάσει" ή η σύνδεσή σας με τον παροχέα internet διακοπεί, ενώ βρίσκεστε στο IRC.

  /NickServ Info <nick>: Εμφανίζει πληροφορίες για το ψευδώνυμο που θα δώσετε, όπως τον κάτοχο του ψευδωνύμου, την τελευταία διεύθυνση και ώρα σύνδεσης και τις επιλογές του ψευδωνύμου.

  /NickServ Info <nick> All: Θα δείτε όλες τις πληροφορίες για το ψευδώνυμο που θα δώσετε,άσχετα αν αυτές αποκρύπτονται ή όχι.

  /NickServ Status <nick>: Σας ενημερώνει για το αν ο χρήστης που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο που δώσατε, έχει αναγνωριστεί σαν κάτοχός του.(0 - δεν υπάρχει τέτοιος χρήστης συνδεδεμένος ή το ψευδώνυμο είναι μη κατοχυρωμένο / 1 - ο χρήστης δεν αναγνωρίστηκε σαν κάτοχος του ψευδωνύμου / 2 - ο χρήστης αναγνωρίστηκε σαν κάτοχος μέσω της λίστας πρόσβασης μόνο / 3 - ο χρήστης αναγνωρίστηκε σαν κάτοχος του ψευδωνύμου μέσω της αναγνώρισης με κωδικό).

  /NickServ List <nick>: Εμφανίζει όλα τα κατοχυρωμένα ψευδώνυμα, τα οποία ταιριάζουν με το υπόδειγμα της μορφής nick!user@host που έχει δωθεί.Ψευδώνυμα που έχουν την επιλογή Private ενεργοποιημένη, δε θα εμφανιστούν.


  RealEyes_Realise_RealLies clopy(right) by a closed friend

 2. #2
  Blogthean Το avatar του χρήστη kapnisths
  Εγγραφή
  19-03-2008
  Περιοχή
  Αθήνα
  Μηνύματα
  47

  Προεπιλογή

  Eντολέςτηςυπηρεσίας Chan (ChanServ Commands)

  /ChanServ Register #Channel <password> <description>: Κατοχυρώνειένακανάλι.

  /ChanServ Identify #Channel <password>: Σαςαναγνωρίζειμεκωδικό.

  /ChanServ Set #Channel Founder <nick>: Αλλάζειτονιδρυτήτουκαναλιού. (Σημείωση σημαντική: Ο υπάρχων founder πρέπει ΠΡΩΤΑ να δώσει το pass στον νέο founder, ο νέος founder να κάνει identify το κανάλι και μετά να αλλάξει ο founder με την συγκεκριμένη εντολή)

  /ChanServ Set #Channel Successor <nick>: Αλλάζει τον διάδοχο του καναλιού.

  /ChanServ Set #Channel Password <password>: Αλλάζειτονκωδικότουιδρυτή.

  /ChanServ Set #Channel Desc <description>: Αλλάζειτηνπεριγραφήτουκαναλιού.

  /ChanServ Set #Channel Url <Url>: Συσχετίζει ένα URL με το κανάλι.

  /ChanServ Set #Channel Email <email>: Συσχετίζει μία διεύθυνση e-mail με το κανάλι.

  /ChanServ Set #Channel Entrymsg <entry message>: Καθορίζει ένα μήνυμα το οποίο θα εμφανίζεται στους χρήστες όταν μπαίνουν στο κανάλι.

  /ChanServ Set #Channel Topic <topic>: Αλλάζειτο topic τουκαναλιού.

  /ChanServ Set #Channel Keeptopic On: Διατηρεί το topic όταν το κανάλι δε χρησιμοποιείται.

  /ChanServ Set #Channel Topiclock On: Το topic μπορεί να αλλαχθεί μόνο με /ChanServ Set #Channel Topic <topic>

  /ChanServ Set #Channel Mlock <modes>: Κλειδώνει/ξεκλειδώνει τα modes του καναλιού.(τα modes που μπορούν να κλειδωθούν είναι: i, k, l, m, n,p, s, και t.)Κάθε ένα από αυτά τα modes μπορεί να κλειδωθεί, να ξεκλειδωθεί να μη συμπεριληφθεί καθόλου.

  /ChanServ Set #Channel Private On: Αποκρύπτει το κανάλι από την εντολή /List

  /ChanServ Set #Channel Private Off: Αναιρεί την προηγούμενη εντολή.

  /ChanServ Set #Channel Restricted On: Περιορισμένη πρόσβαση στο κανάλι.(μόνο όσοι χρήστες έχουν access στο κανάλι μπορούν να μπούν σ'αυτό)

  /ChanServ Set #Channel Restricted Off: Αναιρεί την προηγούμενη εντολή.

  /ChanServ Set #Channel Secure On: Ενεργοποιεί τις λειτουργίες ασφάλειας του ChanServ.

  /ChanServ Set #Channel Secure Off: Αναιρεί την προηγούμενη εντολή.

  /ChanServ Set #Channel Secureops On: Αυστηρός έλεγχος των διαχειριστών καναλιού.(μόνο όσοι χρήστες έχουν access στο κανάλι μπορούν να κρατήσουν το op όταν τους δωθεί.)

  /ChanServ Set #Channel Secureops Off: Αναιρεί την προηγούμενη εντολή.

  /ChanServ Set #Channel Leaveops On: Δεν αφαιρεί το op των χρηστών εκτός από χρήση της εντολής /Deop #Channel <nick>.

  /ChanServ Set #Channel Leaveops Off: Αναιρεί την προηγούμενη εντολή.

  /ChanServ Set #Channel Opnotice On: Στέλνει ένα μήνυμα (notice) όταν χρησιμοποιούνται οι εντολές /Op #Channel <nick> και /Deop #Channel <nick> στο κανάλι αλλά κι όταν δίνεται access σε έναν χρήστη στο κανάλι.

  /ChanServ Set #Channel Opnotice Off: Αναιρεί την προηγούμενη εντολή.

  /ChanServ Access #Channel Add <nick> <number>: Εισάγει το ψευδώνυμο που δίνεται στη λίστα πρόσβασης με το επίπεδο χρήστη που δίνεται.

  /ChanServ Access #Channel Del <nick>: Διαγράφει το ψευδώνυμο από τη λίστα πρόσβασης.

  /ChanServ Access #Channel Del All: Διαγάφονται όλα τα ψευδώνυμα από τη λίστα πρόσβασης.

  /ChanServ Access #Channel List: Εμφανίζει τη λίστα πρόσβασης.

  /ChanServ Access #Channel List <nick>: Εμφανίζει το ψευδώνυμο που δώσατε στη λίστα πρόσβασης με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται.

  /ChanServ Access #Channel List <number>: Εμφανίζεται η εγγραφή πρόσβασης του νούμερου του οποίου δώσατε.

  /ChanServ Access #Channel List <numbers>: Εμφανίζονται οι εγγραφές πρόσβασης με τους αριθμούς τους οποίους δώσατε. (Π.χ. /mChanServ Access #Channel List 1-4,6-9: έτσι θα εμφανιστούν οι εγγραφές πρόσβασης των αριθμών από 1 ως 4 και από 6 ως 9 της λίστας πρόσβασης).

  /ChanServ Levels #Channel Set Autoop <level>: Αυτόματηκατάστασηδιαχειριστήκαναλιού (channel operator).

  /ChanServ Levels #Channel Set Autovoice <level>: Αυτόματο voice (mode +v).

  /ChanServ Levels #Channel Set Autodeop <level>: Μηεπιτρεπτήκατάστασηδιαχειριστήκαναλιού (channel operator).

  /ChanServ Levels #Channel Set Nojoin <level>: Δεν επιτρέπεται η είδοδος στο κανάλι αν αυτό είναι υπο περιορισμό (Restricted).

  /ChanServ Levels #Channel Set Invite <level>: Επιτρέπεταιηχρήσητηςεντολής Invite.

  /ChanServ Levels #Channel Set Akick <level>: Επιτρέπεταιηχρήσητηςεντολής Akick.

  /ChanServ Levels #Channel Set Set <level>: Επιτρέπεταιηχρήσητηςεντολής Set.

  /ChanServ Levels #Channel Set Clear <level>: Επιτρέπεταιηχρήσητηςεντολής Clear.

  /ChanServ Levels #Channel Set Unban <level>: Επιτρέπεταιηχρήσητηςεντολής Unban.

  /ChanServ Levels #Channel Set OpDeop <level>: Επιτρέπεταιηχρήσητωνεντολών Op/Deop.

  /ChanServ Levels #Channel Set Acc-List <level>: Επιτρέπεται η προβολή της λίστας πρόσβασης.

  /ChanServ Levels #Channel Set Acc-Change <level>: Επιτρέπεται η αλλαγή της λίστας πρόσβασης.

  /ChanServ Levels #Channel Set Memo <level>: Επιτρέπεται η προβολή και ανάγνωση των μηνυμάτων του καναλιού.

  /ChanServ Levels #Channel Dis Autoop: Απενεργοποιεί την αυτόματη κατάσταση διαχειριστή καναλιού (channel operator).

  /ChanServ Levels #Channel Dis Autovoice: Απενεργοποιείτοαυτόματο voice (mode +v).

  /ChanServ Levels #Channel Dis Autodeop: Απενεργοποιείτηνμηεπιτρεπτήκατάστασηδιαχειριστήκαναλιού (channel operator).

  /ChanServ Levels #Channel Dis NoJoin: Απενεργοποιεί την μη επιτρεπόμενη είδοδο στο κανάλι αν αυτό είναι υπο περιορισμό (Restricted).

  /ChanServ Levels #Channel Dis Invite: Δεν επιτρέπεται η χρήση της εντολής Invite.

  /ChanServ Levels #Channel Dis Akick: Δεν επιτρέπεται η χρήση της εντολής Akick.

  /ChanServ Levels #Channel Dis Set: Δεν επιτρέπεται η χρήση της εντολής Set.

  /ChanServ Levels #Channel Dis Clear: Δεν επιτρέπεται η χρήση της εντολής Clear.

  /ChanServ Levels #Channel Dis Unban: Δεν επιτρέπεται η χρήση της εντολής Unban.

  /ChanServ Levels #Channel Dis OpDeop: Δεν επιτρέπεται η χρήση της εντολής OpDeop.

  /ChanServ Levels #Channel Dis Acc-List: Δεν επιτρέπεται η προβολή της λίστας πρόσβασης.

  /ChanServ Levels #Channel Dis Acc-Change: Δεν επιτρέπεται η αλλαγή της λίστας πρόσβασης.

  /ChanServ Levels #Channel Dis Memo: Δεν επιτρέπεται η προβολή και ανάγνωση των μηνυμάτων του καναλιού.

  /ChanServ Levels #Channel List: Δείχνει τα τρέχοντα επίπεδα για κάθε λειτουργία ή ομάδα αυτών.

  /ChanServ Levels #Channel Reset: Επανακαθορίζει τα επίπεδα στα προκαθορισμένα ενός νέου καναλιού.

  /ChanServ Akick #Channel Add <nick> <reason>: Προσθέτει το ψευδώνυμο που δίνεται στη λίστα αυτόματης απόρριψης.Αν δωθεί μία αιτιολογία (reason) με την εντολή, αυτή η αιτιολογία θα χρησιμοποιηθεί στο kick του χρήστη.Διαφορετικά ηπροκαθορισμένη αιτιολογία είναι "You have been banned from the channel" ("Έχει απαγορευθεί η είσοδός σας στο κανάλι").

  /ChanServ Akick #Channel Del <nick>: Διαγράφει το ψευδώνυμο που δίνεται, από τη λίστα αυτόματης απόρριψης.

  /ChanServ Akick #Channel Del All: Διαγράφονται όλα τα ψευδώνυμα από τη λίστα αυτόματης απόρριψης.

  /ChanServ Akick #Channel List: Εμφανίζει τη λίστα αυτόματης απόρριψης.

  /ChanServ Clear #Channel Modes: Επανακαθορίζει όλα τα modes στο κανάλι (π.χ. αφαιρεί τα modes i,k,l,m,n,p,s,t).

  /ChanServ Clear #Channel Bans: Αφαιρεί όλα τα bans του καναλιού.

  /ChanServ Clear #Channel Ops: Αφαιρεί την κατάσταση διαχειριστή καναλιού(mode +o ή αλλιώς op) από όλους τους διαχειριστές του καναλιού.

  /ChanServ Clear #Channel Voices: Αφαιρεί το voice (mode +v) από όλους όσους το έχουν.

  /ChanServ Clear #Channel Users: Αφαιρεί (κάνοντας kick) όλους τους χρήστες από το κανάλι.

  /ChanServ Drop #Channel: Διαγράφει το κανάλι που δίνεται.(Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από τον ιδρυτή του καναλιού, ο οποίος θα πρέπει να έχει χρησιμοποιήσει πρώτα την εντολή Identify).


  Eντολές της υπηρεσίας Memo (MemoServ Commands)

  /MemoServ Send <nick> <message>: Στέλνει ένα μήνυμα σε ένα ψευδώνυμο.

  /MemoServ Send #Channel <message>: Στέλνει ένα μήνυμα σε ένα κανάλι.

  /MemoServ Read #Channel <number>: Σας εμφανίζει το μήνυμα του καναλιού.

  /MemoServ Read <number>: Σας εμφανίζει το μήνυμα με τον αριθμό που θέλετε.

  /MemoServ Read Last: Σας εμφανίζει το πιο πρόσφατο μήνυμα που λάβατε.

  /MemoServ Read New: Σας εμφανίζει όλα τα νέα σας μηνύματα.

  /MemoServ Read <numbers>: Εμφανίζει τα μηνύματα με τους αριθμούς που δώσατε. (Π.χ. /MemoServ Read 2-5,7-9 Εμφανίζει τα μηνύματα με αριθμούς 2 μέχρι 5 και 7 μέχρι 9.)

  /MemoServ Del #Channel <number>: Διαγράφει το μήνυμα με τον αριθμό του καναλιού που θέλετε.

  /MemoServ Del <number>: Διαγράφει το μήνυμα με τον αριθμό που θέλετε.

  /MemoServ Del All: Διαγράφονται όλα τα μηνύματά σας.

  /MemoServ Del <numbers>: Διαγράφονται τα μηνύματα με τους αριθμούς που δώσατε.(Π.χ. /MemoServ Del 2-5,7-9 Διαγράφει τα μηνύματα με αριθμούς 2 μέχρι 5 και 7 μέχρι 9.)

  /MemoServ List: Εμφανίζει λίστα με τα μηνύματά σας.

  /MemoServ Set Notify On: θα ενημερώνεστε για τα μηνύματα όταν συνδέεστε,όταν θα απενεργοποιείτε το /AWAY και όταν αυτά στέλνονται σε σας.

  /MemoServ Set Notify Off: Δε θα ενημερώνεστε για τα μηνύματά σας.

  /MemoServ Set Notify New: Θα ενημερώνεστε για τα μηνύματα όταν αυτά, στέλνονται σε σας.

  /MemoServ Set Notify Logon: Θα ενημερώνεστε για τα μηνύματα όταν συνδέεστε ή όταν απενεργοποιείτε το /away.

  /MemoServ Set Limit #Channel <limit>: Ορίζει τον μέγιστο αριθμό μηνυμάτων που μπορεί να έχει το κανάλι που δίνεται.

  /MemoServ Set Limit <limit>: Ορίζει τον μέγιστο αριθμό μηνυμάτων που μπορείτε να έχετε.


  Εντολές χρηστών για το ψευδόνυμο τους (User Modes)

  /Mode <nick> +i: Γίνεστε αόρατος σε κάποιον που δεν ξέρει τον ακριβή συλλαβισμό του nick σας.

  /Mode <nick> +s: Δέχεστε κάποιες σημειώσεις του server.

  /Mode <nick> +w: Είναι δυνατό να δείτε τα Wallops

  /Mode <nick> +R: Όποιος και αν προσπαθήσει να σας κάνει Private χωρίς να έχει κάνει Register το Nick του, θα δεχτεί ένα μύνημα από το Server που θα τον ενημερώνει : "From Server---> You Must Identify to a register Nick to Private Message This Nick" .


  Μερικές ακόμα πολύ χρήσιμες εντολές

  /Onotice <Μύνημα>: Στέλνετε μια ειδοποίηση Μόνο στους Operators του καναλιού στο οποίο είστε κι εσείς Operator, χωρίς να μπορούν να τη δούν όσοι δεν είναι Operators στο κανάλι .

  /Omsg <Μύνημα>: Ίδια σχεδόν εντολή με την /Onotice <Μύνημα>

  /dns <IP>: Σας βρίσκει το Host της Συγκεκριμένης ΙΡ

  /dns <nick>: Σας βρίσκει την IP του Συγκεκριμένου Nick

  /Who +h *Host*: Σας βρίσκει το Nick του συγκεκριμένου Host , αλλά όχι πάντα ... Εάν ο χρήστης προηγουμένως έχει κάνει /mode Nick +i δεν είναι δυνατό να βρείτε το Nick Name του ...

  /Admin <Server>: Σας δείνει πληροφορίες για τον Administrator του Server που ζητήσατε .

  /Links: Σας ενημερώνει για τους Servers που τη συγκεκριμένη στιγμή είναι συνδεδεμένοι στο GRIRCnet

  /ignore <nick>: Όταν κάποιος σας ενοχλεί και δε θέλετε να συνεχίσει να το κάνει ...

  /Silence +nick: Όταν κάποιος σας ενοχλεί και δε σταματά με την εντολή /ignore <nick>

  /Dccallow +nick: Όταν εμπιστεύεστε κάποιον και θέλετε να δεχτείτε αρχεία που ο Server έχει σταματήσει ως "Ύποπτα".


  Λείπουν μόνο οι εντολές για τους IRC Operators ή αλλιώς OperServ!

  Δεν τις έχω γιατί δεν θα γινόμουν και ποτέ!


  RealEyes_Realise_RealLies clopy(right) by a closed friend

 3. #3

  Προεπιλογή

  Oreo post,gia osous den 3eroun agglika...
  Gt na mhn gineis pote Oper?:p
  Allh fash na eisai Oper!

 4. #4
  Blogthean Το avatar του χρήστη kapnisths
  Εγγραφή
  19-03-2008
  Περιοχή
  Αθήνα
  Μηνύματα
  47

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο KiRiLoS Εμφάνιση μηνυμάτων
  Oreo post,gia osous den 3eroun agglika...
  Gt na mhn gineis pote Oper?:p
  Allh fash na eisai Oper!
  Αλλό να είσαι Oper (σκέτο) και άλλο να είσαι IRC Oper.

  IRC Oper είναι αυτοί που ανοίξανε τον GRNet που είναι global server και έχει σαν υπο-servers όλους τους γνωστούς σαν τον nana.irc.gr, aetos.irc.gr, spot.irc.gr κλπ. Παρόμοιος σαν τον GRNet είναι ο DALNet.

  Όπως καταλαβαίνεις είναι λίγο δύσκολο να ανοίξεις τέτοιους servers. Αν το έχεις καταφέρει... με γειά σου με χαρά σου και σου βγάζω και το κάπελο!


  RealEyes_Realise_RealLies clopy(right) by a closed friend

 5. #5

  Προεπιλογή

  3erw tis diafores kai arketa kala pistepse me :p
  Oxi den exw aniksei,eimai Oper se main channel enos mikrou diktiou...Duskolh douleia alla kai me antamibh!Einai orea na 3ereis pos xrhsimopioun ton server s merika K atoma...Opws sto Grnet gia paradigma(Asxeta ean oi misoi einai Pervs :p )
  :p

 6. #6
  Blogthean Το avatar του χρήστη kapnisths
  Εγγραφή
  19-03-2008
  Περιοχή
  Αθήνα
  Μηνύματα
  47

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο KiRiLoS Εμφάνιση μηνυμάτων
  3erw tis diafores kai arketa kala pistepse me :p
  Oxi den exw aniksei,eimai Oper se main channel enos mikrou diktiou...Duskolh douleia alla kai me antamibh!Einai orea na 3ereis pos xrhsimopioun ton server s merika K atoma...Opws sto Grnet gia paradigma(Asxeta ean oi misoi einai Pervs :p )
  :p
  ¶μα δεν έχεις ανοίξει δικό σου δίκτυο λογικά δεν χρησιμοποιείς και τις εντολές OperServ αλλά απλά τις εντολές ChanServ. Εγώ παλιότερα ήμουν Oper σε αρκέτα μικρά channels ενός μεγάλου δικτύου (GRNet) και χειριζόμουν τις εντολές ChanServ και μόνο. :p

  Eίχα ένα φίλο (Χαιδάρι έμενε), πιτσιρίκι, βασικά όχι φίλος σχεδόν συγγενής μου, και λέω "είχα" γιατί έχει φύγει από Αθήνα τώρα, που είχε ανοίξε ένα μικρό δίκτυο γιατί είχε πόρωση με το IRC. Δεν ξέρω αν τον έχει ακόμα, τότε πάντως με είχε κάνει IRC Oper αλλά δεν είχα χρόνο και σταμάτησα πολύ σύντομα χώρις να μπω πιο βαθειά σε αυτό.


  RealEyes_Realise_RealLies clopy(right) by a closed friend

 7. #7

  Προεπιλογή

  Xaidari?:o
  2 atoma 3erw apo to Xaidari p eixan dikous tous server IRC!Les na leme ton idio?O enas efuge gia Patra kai o allos gia Salonika :p Gia pes onoma :p

 8. #8
  Blogthean Το avatar του χρήστη kapnisths
  Εγγραφή
  19-03-2008
  Περιοχή
  Αθήνα
  Μηνύματα
  47

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο KiRiLoS Εμφάνιση μηνυμάτων
  Xaidari?:o
  2 atoma 3erw apo to Xaidari p eixan dikous tous server IRC!Les na leme ton idio?O enas efuge gia Patra kai o allos gia Salonika :p Gia pes onoma :p
  Ο δικός μου έφυγε για Σαλόνικα κανά 2 χρόνια πριν, παίζει να λέμε το ίδιο άτομο! Αλλά όπως γνωρίζεις δημόσια δεν θα μπορούσα να πω το όνομά του! ;) Έτσι? Οπότε αν θες στείλε pm με το όνομα αυτού που ήξερες που έφυγε για Σαλόνικα να σου πω αν λέμε για τον ίδιο! ;):p


  RealEyes_Realise_RealLies clopy(right) by a closed friend

 9. #9
  Blogthean Το avatar του χρήστη TjernobylChild
  Εγγραφή
  28-05-2008
  Περιοχή
  Thessaloniki
  Μηνύματα
  16

  Προεπιλογή

  Ah για μένα μιλάτε ρε παλιόπαιδα?
  ¶ντε ήρθα και εγώ να ρίξουμε λίγο γέλιο…
  System.out.ptinln("WARNING: carrier anomaly");

 10. #10
  Blogthean Το avatar του χρήστη TjernobylChild
  Εγγραφή
  28-05-2008
  Περιοχή
  Thessaloniki
  Μηνύματα
  16

  Thumbs up Nice...

  Φίλτατε Γιάννη, τούμπανο το post σου.

  Θα μπορούσαμε βέβαια να προσθέσουμε πως οι εντολές αλλάζουν ανάλογα με τον server (βασικά με τα services). Αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση οι περισσότερες από αυτές παραμένουν ίδιες.

  Εύγε, πολύ καλό posτ.
  System.out.ptinln("WARNING: carrier anomaly");

Παρόμοια Θέματα

 1. Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 08-10-09, 14:29
 2. Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 25-05-09, 15:48
 3. Εντολές που μπορείς να τρέξεις από το cmd
  By manollo in forum Γενικά για τους υπολογιστές
  Απαντήσεις: 3
  Τελευταίο Μήνυμα: 14-01-09, 19:00
 4. Δέκα Εντολές
  By Apostoleas in forum Κοινωνικά Θέματα
  Απαντήσεις: 6
  Τελευταίο Μήνυμα: 12-12-08, 2:07
 5. Εντολές..
  By tinos in forum Ανέκδοτα
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 09-12-08, 0:02

Members who have read this thread: 1

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας