343255 Μηνύματα  51463 Θέματα  106607 Μέλη  28 Online
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 2 από 2

Θέμα: Χάρτης Πλοίων Πραγματικού Χρόνου από δορυφόρο & AIS

 1. #1
  Platinum Users
  Δεν έχει οριστεί status
   
  Το avatar του χρήστη donstefano
  Εγγραφή
  10-04-2008
  Περιοχή
  Athens_Vyronas
  Μηνύματα
  3.632
  Blogthea Money
  170.732
  Ευχαριστώ
  4.311
  Ευχαριστήθηκε 7.310 Φορές σε 1.582 Posts

  Προεπιλογή Χάρτης Πλοίων Πραγματικού Χρόνου από δορυφόρο & AIS  Κώδικας:
  http://syros-observer.aegean.gr/ais/default.aspx?level0=100
  Δείτε τις θέσεις των πλοίων από δορυφόρο στο Αιγαίο, Μεσόγειο, Μαύρη Θάλασσα & καλύψτε την περιοχή σας. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής χάρτη (άνω δεξιά): γεωγραφικός, δορυφορικός, υβριδικός.

  Τα δεδομένα ανανεώνονται συχνά και έχει γούστο, που βλέπεις πως μετακινούνται τα πλοία κατά την ανανέωση. Πάντως, αυτή τη στιγμή το Αιγαίο βρίθει από Φορτηγά & Δεξαμενόπλοια. Ενώ 1 επιβατηγό & 1 φορτηγοό βρίσκονται στο Λιμάνι της Χίου κι 1 κατευθύνεται ταχύτατα προς Μυτιλήνη.

  Εάν κάνετε 1 αριστερό κλικ πάνω στους συμβολισμούς, εμφανίζει καρτέλα πλοίου με: εθνικότητα, τύπος πλοίου, ταχύτητα, διαστάσεις, προορισμός, λεπτομέρειες φορτίου κλπ.

  Επίσης, μπορείς να δεις όλα τα στοιχεία των πλοίων & γεωγραφικές θέσεις ανά πάσα στιγμή, τα λιμάνια, δρομολόγια, gallery με φωτογραφίες πλοίων (φανταστικές!) κ.ά.

  Συμβολισμός Πλοίων
  Ονόματα Πλοίων
  Επιβατηγά
  Φορτηγά
  Δεξαμανόπλοια
  Ταχύπλοα
  Ρυμουλκά, Πλοηγοί
  Κότερα & άλλα
  Βοηθ. Ναυσιπλοΐας
  Απροσδιόριστο
  Πλοία κινούμενα
  Αγκυροβολημένα

  MARINE TRAFFIC.com
  Το παρόν web site υλοποιήθηκε ως ένα ακαδημαϊκό, ανοικτό έργο. Αρχικός στόχος είναι να παρέχει στο κοινό, πληροφορίες πραγματικού χρόνου για τα λιμάνια και τις κινήσεις των πλοίων. Μέσα στους ευρύτερους στόχους του είναι η αξιοποίησή του σε ερευνητικές εφαρμογές και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για την κυκλοφορία των πλοίων.

  Σας ενοχλούν οι διαφημίσεις στο φόρουμ; Απλά συνδεθείτε για να εξαφανιστούν!  Το σύστημα φιλοξενείται από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο. Η συλλογή των δεδομένων βασίζεται στο διεθνές σύστημα AIS (Automatic Identification System). Η επέκταση της κάλυψης βασίζεται στην κοινότητα εθελοντών και στο ενδιαφέρον τοπικών Αρχών που εγκαθιστούν έναν δέκτη και στέλνουν στον κεντρικό server τα δεδομένα που συλλέγουν για την περιοχή τους.

  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΛΟΙΩΝ
  Το σύστημα βασίζεται στην τεχνολογία AIS (Automatic Identification System).
  Από τον Δεκέμβριο του 2004, ο Διεθνής Οργανισμός Ναυτιλίας (ΙΜΟ), απαιτεί από όλα τα σκάφη άνω των 299GT να φέρουν συσκευή AIS, η οποία μεταδίδει περιοδικά τη θέση τους, την ταχύτητα και την πορεία τους, καθώς και ορισμένες στατικές πληροφορίες, όπως το όνομα του σκάφους, τις διαστάσεις και λεπτομέρειες σχετικές με το τρέχον ταξιδι.

  Το σύστημα AIS σχεδιάστηκε αρχικά για να βοηθήσει την αποφυγή συγκρούσεων πλοίων, καθώς και να υποστηρίξει τις λιμενικές αρχές στην επίτευξη του καλύτερου ελέγχου της θαλάσσιας κυκλοφορίας. Οι πομποί AIS που είναι εγκατεστημένοι στα πλοία περιλαμβάνουν έναν δέκτη εντοπισμού θέσης GPS (Global Positioning System) που υπολογίζει τις συντεταγμένες της θέσης του πλοίου, την ταχύτητά του και την πορεία του. Περιλαμβάνει επίσης έναν πομπό VHF, ο οποίος μεταδίδει περιοδικά τις πληροφορίες αυτές σε 2 κανάλια VHF (συχνότητες 161,975 MHz & 162,025 MHz - παλιά VHF καναλια 87 & 88). ¶λλα πλοία ή σταθμοί βάσης μπορούν να λάβουν τις πληροφορίες αυτές χρησιμοποιώντας 1 δέκτη AIS. Στη συνέχεια, με χρήση ειδικού λογισμικού που επεξεργάζεται τα δεδομένα, τα πλοία εμφανίζονται στις οθόνες συστημάτων πλοήγησης ή σε υπολογιστή.

  Τυπικά, τα σκάφη με δέκτη AIS με 1 εξωτερική κεραία που τοποθετείται 15 μέτρα πάνω απο το επίπεδο της θάλασσας, θα λάβουν τις πληροφορίες AIS, εντός μιας ακτίνας 15-20 ναυτικών μιλίων. Οι σταθμοί βάσης που εγκαθίστανται σε μεγαλύτερο υψόμετρο, μπορούν να επεκτείνουν την εμβέλεια μέχρι 40-60 ν.μ., ακόμη και πίσω απο απομακρυσμένα βουνά. Η εμβέλεια εξαρτάται από το ύψος της κεραίας, τα εμπόδια γύρω από την κεραία και τις καιρικές συνθήκες. Ο σημαντικότερος παράγοντας είναι βέβαια το υψόμετρο. Έχουμε δει πλοία έως 150 ν.μ. μακριά με μια μικρή φορητή κεραία τοποθετημένη σε βουνό νησιού με υψόμετρο 700 μέτρα! Οι σταθμοί βάσης μας καλύπτουν πλήρως μία ακτίνα 40 μιλίων και περιοδικά λαμβάνουν πληροφορίες από πλοία που βρίσκονται μέχρι και 100 μίλια μακριά.

  Κάθε σταθμός βάσης είναι εξοπλισμένος με 1 δέκτη AIS, 1 Η/Υ και 1 σύνδεση στο Internet. Ο δέκτης AIS λαμβάνει δεδομένα, τα οποία υποβάλλονται σε επεξεργασία απο ένα απλό λογισμικό στον Η/Υ και στη συνεχεια, αποστέλλονται σε 1 κεντρική βάση δεδομένων μέσω ενός "web service". Αυτό το λογισμικό ειναι ελεύθερο για όσους ενδιαφέρονται, με άδεια χρήσης GNU.

  Τα μηνύματα AIS περιλαμβάνουν τους παρακάτω βασικούς τύπους πληροφορίας:
  1. Δυναμική πληροφορία:
  όπως η θέση του πλοίου, ταχύτητα, πορεία και ταχύτητα στροφής.
  2. Στατική πληροφορία:
  όπως το όνομα του πλοίου, αριθμός IMO, αριθμός MMSI και οι διαστάσεις του.
  3. Πληροφορίες που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ταξίδι που εκτελεί,
  όπως προορισμός, εκτιμώμενη άφιξη (ETA) και βύθισμα.

  Η κεντρική βάση δεδομένων λαμβάνει και επεξεργάζεται ένα σημαντικό όγκο δεδομένων. Από αυτά αποθηκεύει τα πιο σημαντικά, τα οποία είναι απαραίτητα να δώσουν μια καλή εικόνα των θέσεων των πλοίων. Περιλαμβάνει επίσης γεωγραφικές πληροφορίες για τα λιμάνια και για άλλες περιοχές, φωτογραφίες πλοίων και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

  Οι τρέχουσες θέσεις των πλοίων και τα ίχνη της πορείας τους παρουσιάζονται με τη βοήθεια των χαρτών Google maps και με την τεχνολογία της δυναμικής HTML. Το ιστορικό των θέσεων πλοίων, οι αφίξεις και αναχωρήσεις σε λιμάνια, καθώς και διάφορα στατιστικά στοιχεία είναι αναζητήσιμα μέσα από τις ιστοσελίδες μας.

  ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  Τα δεδομένα που λαμβάνονται καταχωρούνται στη βάση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και συνεπώς είναι άμεσα διαθέσιμα στο χάρτη και στις υπόλοιπες σελίδες. Όμως, οι θέσεις κάποιων πλοίων είναι πιθανό να μην ανανεώνονται συνεχώς (π.χ. όταν κάποιο πλοίο είναι οριακά εντός της εμβέλειας των σταθμών λήψης). Σε αυτήν την περίπτωση κάποια πλοία μπορεί να εμφανίζονται έως και μία ώρα μετά την τελευταία λήψη τους. Σημειώστε επίσης ότι ο χάρτης ανανεώνεται αυτόματα περιοδικά κάθε 2 περίπου λεπτά ή όποτε πατήσετε στο 'Ανανέωση τώρα'.

  Ο χάρτης ανανεώνεται αργά γιατί καμιά φορά το πλήθος των πλοίων είναι μεγάλο. Πρόκειται για περιορισμούς των τεχνολογιών web, της javascript και των web browsers. Φαίνεται ότι ο Firefox αποδίδει λίγο καλύτερα από τον Internet Explorer.


  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
  Συχνές Ερωτήσεις
  Κώδικας:
  http://syros-observer.aegean.gr/ais/faq.aspx?level1=150
  Τμήμα Μηχανικών Σχεδιασης Προϊόντων & Συστημάτων
  Κώδικας:
  http://www.syros.aegean.gr/
  Τεχνολογία AIS
  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  Κώδικας:
  [email protected]
  ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ
  ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  ΤΟΥ FORUM 2. a2 hosting
 3. #2
  Blogthean
  Δεν έχει οριστεί status
   
  Το avatar του χρήστη panomanara
  Εγγραφή
  24-04-2008
  Μηνύματα
  4
  Blogthea Money
  0
  Ευχαριστώ
  1
  Ευχαριστήθηκε 1 φορά σε 1 Post

  Προεπιλογή

  mpravo stefane an kai eimai tou xwrou den hxera auth thn dunatothta.
  mhpws gnwrizeis tpt gia thn parakolou8hsh ploiwn mesw blackberry?
  thanks

Παρόμοια Θέματα

 1. Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 15-04-10, 6:20
 2. Διαστάσεις του Χρόνου...;
  By Kain5056 in forum Γενικά για τις επιστήμες
  Απαντήσεις: 12
  Τελευταίο Μήνυμα: 16-02-10, 1:52
 3. Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 01-01-10, 13:34
 4. Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 25-12-09, 17:44
 5. Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 06-04-09, 1:57

Members who have read this thread: 20

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
 • Trackbacks are σε λειτουργία
 • Pingbacks are σε λειτουργία
 • Refbacks are σε λειτουργία