ΜΑΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΄ΜΕΝΑ
Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια – Ποτέ δεν ξέρεις τι γεύση θα σου τύχει.
Όχι απαραίτητα ζαστάβα. Οι άνθρωποι εόιναι συναισθηματικά όντα και θέλουν να πιστεύουν σε κάποια ιδανικά που ξεδιαλύνουν τον χαώδη κόσμο και δίνουν κάποια αίσθηση σιγουριάς, ασφάλειας και νομιμότητας. Το χρήμα εδώ και πολλά χρόνια έχει συν δεθεί με την απληστία, με την πλεονεξία και λοιπά "αρνητικά" συναισθήματα και σκέψεις και δημιουργεί αρνητικούς συνειρμού, όπως και η ιδιοκτησία αλλά και το πολίτευμα, ιδίως όταν υπάρχουν ομάδες που το αμφισβητούν. Γι' αυτό χρειάζεται κάποια θρξσκεία-ιδεολογία που μπορεί ν δώσει την ηθική νομιμότητα σε μια σειρά από πρακτικές και να καθιερώσει μία συγκεκριμένη νοοτροπία η οποία μέσω της μαζικής αποδοχής και επιβολής της καθιερώνεται ως νόμιμη, ηθική και σωστή. Αυτό το ρόλο καλύπτει η θρησκεία που με τις ιεραποστολές και τη βία ενίοτε καταφέρνει να δώσει ένα "όραμα" και μία κατεύθυνση στους πιστούς, ομογενοποιώντας τους, προκειμένου να τους ελέγχει καλύτερα.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt" "Χαμένος είναι όποιος αφήνει τον εαυτό του να ηττηθεί "
Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια – Ποτέ δεν ξέρεις τι γεύση θα σου τύχει.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt" "Χαμένος είναι όποιος αφήνει τον εαυτό του να ηττηθεί "
¶ψογος Μιχάλη. Για την ακρίβεια το σεξ. Μετά η Πορνεία και ως φυσική επέκτασή της το εμπόριο. Το εμπόριο είναι η κυρίαρχη μορφή ελέγχου των μαζών.
Δες την απάντηση του Μιχαλάκη και την δική μου προς αυτόν και το ξανασυζητάμε, αν νομίζεις ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη zastava : 05-12-09 στις 17:28 Αιτία: ΣυγχωνεÏτηκε αυτόματα απο το BlogΘÎα
Θα ήθελα πολύ ζαστάβα, ν'ασποσαφηνίσεις την άποψή σου περί του εμπορίου και πως αυτό ελέγχει τους ανθρώπους, γιατί εγώ οικονομολόγος είμαι και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να σ'ακούσω.
Το εμπόριο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την έννοια της ανάγκης. Και η πρώτη ανάγκη των κοινωνιών ήταν το φαγητό. Είναι νομίζω προφανής η εκμετάλλευση κάποιου εκ των δύο μιας συναλλαγής από τον αντισυμβαλλόμενό του. Και αυτόματα συνέδεσε τα προηγούμενα για να δεις το πως δημιουργείται ένα ολόκληρο πλέγμα. Ο ένας έχει το κυνήγι, άρα φαγητό, ο άλλος δεν έχει το κυνήγι, έχει όμως την γυναίκα. ¶ρα η ανταλλαγή είναι δεδομένη και μάλιστα επειδή η γυναίκα ήταν δυσεύρετη ήταν και εξαιρετικά πολύτιμη. Τόσο πολύτιμη που αυτος που την είχε θησαύριζε.........και βέβαια η πλειοδοσία για το ποιος θα πάει με τη γυναίκα, γεννά τον έλεγχο του κατέχοντα απέναντι σ΄αυτούς που δεν την έχουν αλλά θέλουν οπωσδήποτε να πάνε μαζί της.......Τότε θα πρέπει να είναι καλά παιδιά και ταυτόχρονα να ξηλωθούν αναλόγως.....
Δεν μιλάμε όμως για κοινωνίες Εσκιμώων έλεος.
Και στην Ιαπωνία δλδ το εμπόριο με το ΣΕΧ επηρρέασαν την θρησκεία ?
Bookmarks