Το iBooks Author είναι μια νέα εφαρμογή της Apple η οποία διατίθεται μέσω του App Store εδω και δύο μέρες και μέσω της οποίας μπορείτε να γίνετε κάτι σαν εκδότης ηλεκτρονικών βιβλίων και περιοδικών.
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  Screen Shot 2012-01-21 at 2.51.33 ΜΜ.png Εμφανίσεις:  15 Μέγεθος:  46,3 KBΟ τρόπος είναι θεωρητικά τουλάχιστο πολύ ευκολος. Αν έχετε ένα Mac απλά κατεβάζετε την εφαρμογή και αρχίζετε το χτίσιμο του βιβλίου. Στην αρχή θα χρειαστεί να διαλέξετε ένα template πάνω στο οποίο θα στηθεί όλη η δουλειά σας. Μέσα στις σελίδες μπορείτε να προσθέσετε εκτός απο κείμενο και διάφορα widgets , φωτογραφίες , να φτιάξετε τα δικά σας layouts και γενικά να κάνετε σχεδόν οτι θέλετε.
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  templateibooks.jpg Εμφανίσεις:  17 Μέγεθος:  60,6 KBΜόλις τελειώσετε μπορείτε να δημοσιευσετε τη δουλειά σας στη βιβλιοθήκη και θα είναι διαθέσιμη σε κάθε ipad. Φυσικά μπορείτε να δείτε τη δουλειά σας πριν τη δημοσιεύσετε στο ipad που θα έχετε δηλώσει στην Apple (όπως συμβαίνει για το iphone των developers).
Προσωπικά έχω κατεβάσει την εφαρμογή και σε πρώτη φάση μου φάνηκε και ευκολή και πολύ λειτουργική. Ήδη βρίσκομαι στη διαδικασία δημιουργίας και δημοσιέυσης ενος βιβλίου και μόλις ολοκληρωθεί θα επανέλθω με αναλυτική παρουσίαση.

Adis για το Blogthea.gr